Připadá vám braletka na míru jako nesplnitelný sen?

Na začátku května jsem poprvé spustila kurz Braletka pro každou příležitost a společně se vydáme na cestu za dokonale sedící podprsenkou bez kostic. Během kurzu si všechny ženy odladí svůj střih a ušijí si další verze braletky na míru. 

Kurz je vhodný i pro odhodlané začátečníky, ale mírná zkušenost s šitím prádla je vhodná. Pro začátek si můžete ušít třeba krajkové kalhotky, podprsenkový top Vivien nebo první braletku.

Pro některé ženy to je první podprsenka tohoto typu v životě, ale většina si tu první ušila v kurzu Ušijte si svou první braletku. Tohle je první konstrukčně propracovaná braletka (nebo spíš podprsenka bez kostic), kterou si ušily.

Zajímá vás, jak to v kurzu chodí? Vezmu vás do zákulisí!

DOZVÍTE SE, JAK UŠÍT BRALETKU na míru

Pro kurz jsem zvolila propracovaný střih se sedlem a vsazenými košíčky, který podepře i velká prsa! Braletka na míru ze správných látek tohle opravdu dokáže. 

Nejprve se účastníci naučí ušít si základní střih braletky podle detailních videonávodů, které pro ně mám připravené. Naučí se si připravit střih a správně polohovat střih na látku. Postupujeme vypracováním braletky od sešití jednotlivých dílů až po našití všech tunýlků, gum, sestavení nastavitelných ramínek a zapínání.

Není to žádná věda, ale jsou to dost rozdílné postupy oproti běžnému šití. Se správnými návody to účastnice zvládají krásně napoprvé a postupně to doladí k dokonalosti. Ke konci kurzu už by se nemusely stydět podprsenky bez kostic pověsit v obchodě s luxusním prádlem!

Jedna z účastnic si ušila braletku jen z bavlněného plátna! Získala tak braletku, kterou v obchodě nikdy nekoupí přesně podle svých specifických požadavků. Braletku na míru, která je navíc jemná, pohodlná, antialergenní a prodyšná!

Braletka na míru pro velká prsa
Set materiálů na šití prádla - podprsenky,
Braletka se zapínáním pro velká prsa

Jak kurz probíhá

materiály na braletky

V první části kurzu si nakoupíte materiály. Jelikož je potřeba koupit neznámé materiály přes internet, bývá tento krok častým strašákem. Účastnice mých kurzů se k objednávání materiálů chystají týdny. To ale s kurzem nehrozí. Abych ženám v kurzu s nákupy co nejvíce pomohla, mám pro ně připravené přehledné seznamy s odkazy, odkud si vše pohodlně koupí a nemusí uvažovat, jestli je to správná položka a jestli na něco nezapomněly.  

Jak braletka na míru sedí?

V první polovině kurzu se zaměřujeme na šití cvičné verze a ladění střihu braletky na míru. Chceme, aby braletka sedla jako druhá kůže. Většinou není žádný problém jakýkoliv střih ušít. Náročnější je identifikovat problémy s tím, jak podprsenka sedí a vyřešit je. Cílem je mít braletku na míru, ze které jsme nadšené! A s tím mým ženám usilovně pomáhám.

Častým dotazem je, jak má braletka vlastně sedět. A je to zcela pochopitelné! O kosticových podprsenkách se mluví často, ale o braletkách se nemluví skoro vůbec a pokud není nějak výrazně malá (a tím myslím jako fakt hodně), tak člověk má pocit, že mu je vlastně dobrá. Při pohybu se pak různě shrnuje a člověk usoudí, že podprsenka bez kostic není pro něj. Ale ve skutečnosti to většinou znamená pouze to, že vybraná podprsenka jednoduše nesedí, jak má. 

Jako pomoc při ladění střihu na míru na ženy čekají nejen detailní videa, ale můžou se také ptát a společně diskutovat v soukromé Facebookové skupině, kde se můžou na cokoliv ptát a kde jsem jim k dispozici po celou dobu kurzu. Skupina je skvělá taky v tom, že tím, že šijeme všechny najednou. Všechny mají velkou motivaci projekt dokončit.

Co nás čeká dál

Jakmile si v první polovině kurzu odladíte svůj základní střih a přizpůsobíte si ho na míru, je čas toho využít! A tomu se budeme věnovat v druhé polovině kurzu. Ukážeme si, jak střih upravit a přizpůsobit. Budeme šít krajkovou braletku a braletku se všitou pěnovou výztuhou. To vše jako braletka na míru na základě střihu, které jsme si na začátku upravily. Druhá polovina je odpočinková, tu si opravdu užijete! Konečně se můžeme soustředit na tu opravdovou zábavu, na šití. Tyto hrátky se střihem jsou mou oblíbenou disciplínou, takže se na to moc těším!

Zaujal vás celý proces? Chcete taky zažít pohodlí bez kostic, odladit si svůj střih na míru a pak jej šít na mnoho dalších způsobů?

Zapište se na čekací listinu a já vám dám vědět, až budu kurz opět otevírat. 

Jak se šije braletka na míru

Napsat komentář